Royal Danish Brass - Copenhagen
Keld Jørgensen, Baunevænget 31, Nødebo, DK-3480 Fredensborg
phone: +45 48475662 mobile: +45 20813462
 


Pressemeddelelse:


Nytårskoncert søndag den 9. januar 2011 kl. 15.00

i Brøndbyøster Kirke, 2605 Brøndby


Medvirkende: Nikolaj Viltoft, trompet, Jonas Wiik, trompet og piccolotrompet, Henning Hansen, horn, Keld Jørgensen, basunog lur og Jens Bjørn-Larsen, tuba og lur

 

Der er lagt op til en stjernestund af de større, når Royal Danish Brass, det danske messingblæserensemble par excellence, gæster Brøndbyøster Kirke. Ensemblet grundlagdes i 1977, under navnet Det Kongelige Kapels Messingkvintet, af fem yngre messingblæsere i Verdens ældste orkester, Det Kongelige Kapel, som kan dateres tilbage til 1448, hvor Christian I var konge i Danmark.


Besætningen ved nytårskoncerten består også af fem musici, nemlig trompetisterne Nikolaj Viltoft og Jonas Wiik, som begge er solospillere i Det Kongelige Kapel, solohornist i DR SymfoniOrkestret Henning Hansen, solobasunist ‘emeritus’ i Det Kongelige Kapel Keld Jørgensen og endelig professor og solotubaist Jens Bjørn-Larsen.

Koncertprogrammet vil naturligvis være præget af det nye års komme med et klangligt fyrværkeri i værker af Fuzzy, Orologio, Dowland, Bach, Monti, Albeniz og Marais.


Udover de programsatte ‘almindelige’ numre, kan publikum regne med flere forskellige overraskelser og virtuose soloindslag.

Det hele kædes sammen og kommenteres af RDB’s alderspræsident og grundlægger, Keld Jørgensen. 
 
Retraiten fra ball. Napoli